Поліцейські Києва викрили зловмисника, який за день ошукав двох пенсіонерів на 340 тисяч гривень за схемами «ваш родич у біді»

18:31  |  23.10.2024
Поліцейські Києва викрили зловмисника, який за день ошукав двох пенсіонерів на 340 тисяч гривень за схемами «ваш родич у біді»

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Чоловік приходив за місцем проживання потерпілих як довірене лице та забирав кошти нібито на допомогу їх знайомих та родичів. Після вчинення злочину він втік у місто Дніпро, де його затримали правоохоронці. Фігуранту повідомлено про підозру та вилучено у нього частину грошей потерпілих.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Викрили зловмисника оперативники карного розшуку столичного главку спільно з оперативниками Дніпровського управління поліції та аналітиками кримінального аналізу.

Як з’ясували правоохоронці потерпілих ошукали за шахрайською схемою «ваш родич у біді». Так, до 90-річної потерпілої на мобільний телефон зателефонувала нібито її сусідка та повідомила, що знаходиться в лікарні й потребує допомоги.

Надалі слухавку взяв чоловік, який відрекомендувався лікарем та зауважив, що пацієнтці терміново необхідне хірургічне втручання, яке потребує значних коштів.

Схвильована звісткою пенсіонерка зібрала гроші та передала їх незнайомцю, який приїхав до неї до дому. Загалом, зловмисник видурив у старенької 40 тисяч гривень.

Цього ж дня фігурант за аналогічною схемою ошукав 77-річного місцевого мешканця. Потерпілому напередодні зателефонувала ніби то його «дружина» та повідомила про те, що вчинила смертельне ДТП та за її вини загинула жінка, а щоб владнати питання з родичами загиблої потрібні гроші у сумі 300 тисяч гривень.

Потерпілий передав усю суму коштів фігуранту, який також прийшов за грошима особисто.

Оперативники поліції Києва провівши ряд розшукових заходів, спільно з колегами Дніпропетровської та Одеської області протягом доби розшукали зловмисника в місті Дніпро та затримали його в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Затриманим виявився раніше судимий 31-річний уродженець Одеси. Під час обшуку за місцем проживання підозрюваного поліцейські вилучили частину грошей потерпілих.

Слідчі, за процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури повідомили затриманому про підозру за ч. 3 ст. 190 — шахрайство, вчинене в умовах воєнного стану, що завдало значної шкоди потерпілим, а суд обрав йому запобіжний захід у вигляді триманні під вартою.

Наразі поліцейські встановлюють інших учасників, причетних до вказаної шахрайської схеми.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: