Погрожували фізичною розправою через 10 000 доларів неіснуючого боргу: у столиці викрили групу вимагачів

15:46  |  02.04.2024
Погрожували фізичною розправою через 10 000 доларів неіснуючого боргу: у столиці викрили групу вимагачів

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Четверо фігурантів, серед яких віддалена родичка потерпілого, вивезли чоловіка до гаражного боксу у Київській області, де, погрожуючи фізичною розправою, вимагали в нього гроші. Надалі спільники зачинили його в гаражі, однак чоловіку вдалось самостійно вибратись. Порушникам повідомлено про підозру, їм загрожує до 12 років за ґратами. 

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

До поліції Києва звернувся місцевий мешканець та повідомив, що четверо знайомих осіб утримували його проти волі у гаражному боксі та вимагали гроші.

За даним фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 189 – вимагання та ч. 2 ст. 146 – незаконне позбавлення волі, вчинене за попередньою змовою групою осіб Кримінального кодексу України.

Правоохоронці розшукали зловмисників. Ними виявились троє чоловіків, віком від 25 до 35 років та 24-річна дівчина, яка є віддалена родичка потерпілого.

Фігуранти вмовили потерпілого сісти до автомобіля та вивезли його до Київської області, де утримували в гаражному боксі, де погрожуючи розправою вимагали повернення неіснуючого боргу у сумі 10 тисяч доларів США.

Не отримавши бажаного, зловмисники зачинили чоловіка у приміщенні й поїхали. Однак потерпілому вдалось самостійно вибратись й звернутись за допомогою до поліції.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили у якості речових доказів мобільні телефони порушників, гроші, мисливський карабін, два пістолети та чотири автомобілі фігурантів.

Спільникам повідомлено про підозру. Суд обрав чоловікам запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави, жінці – цілодобовий домашній арешт. Санкція інкримінованих статей передбачає до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: