Пограбували магазин і погрожували поліцейським гранатою: у Києві затримали серійних крадіїв (відео)

12:00  |  04.03.2024
Пограбували магазин і погрожували поліцейським гранатою: у Києві затримали серійних крадіїв

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Двоє чоловіків «спеціалізувалися» на крадіжках з квартир та магазинів. Їх викрили та затримали оперативники управління карного розшуку поліції Києва. Під час затримання один з фігурантів намагався підірвати поліцейських гранатою. Правоохоронці затримали зловмисника та перехопили боєприпас.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Під час реалізації оперативної інформації співробітники карного розшуку столичного главку та Дарницького управління поліції викрили двох місцевих мешканців у вчиненні крадіжки з зоомагазину.

За інформацією очільника поліції Києва, Дмитра Шумейка, спільники за допомогою лома відчинили вхідні двері, пошкодили у приміщенні камери відеоспостереження, після чого викрали ноутбук, будівельні інструменти, а також товари для тварин:

«Надалі порушники погрузили викрадене в транспортний засіб та намагались поїхати, проте їх наздогнали співробітники поліції. 36-річного водія затримали біля автівки, а його 37-річний напарник почав чинити зухвалий опір та, погрожуючи правоохоронцям ножем, дістав з кишені бойову гранату й висмикнув кільце. Завдяки злагодженим та професійним діям оперативників карного розшуку боєприпас було перехоплено та розряджено, а зловмисника затримано».

Під час обшуку в автівці підозрюваних поліцейські вилучили викрадене майно та інші речові докази.

«За процесуального керівництва окружної прокуратури ми повідомили фігурантам про підозру за частиною четвертою статті 185 — крадіжка, поєднана із проникненням та вчинена в умовах воєнного стану. Крім того, порушнику, який погрожував поліцейським гранатою, повідомлено про підозру за частиною першою статті 263 — незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами, та за статтею 348 — посягання на життя працівника правоохоронного органу. Санкція найбільшого покарання передбачає довічне позбавлення волі» — додав Дмитро Шумейко.

 

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: