Подільська окружна прокуратура Києва заарештувала понад 52 млн грн з рахунків російського виробника чаю: гроші передали на потреби ЗСУ

14:16  |  25.01.2023
Подільська окружна прокуратура Києва заарештувала понад 52 млн грн з рахунків російського виробника чаю: гроші передали на потреби ЗСУ

Подільський райсуд Києва за клопотанням Подільської окружної прокуратури Києва арештував банківські рахунки російської чайної компанії, а 52 млн грн, розміщені на них, передано на користь ЗСУ.

Джерело: Пресслужба Офісу генпрокурора, «Економічна правда»

Так, слідство встановило, що в Києві та на території інших регіонів України здійснюють діяльність підприємства, які займаються виробництвом і продажем чаю.

Кінцевими бенефіціарними власниками компаній є резиденти рф.

«Діяльність цих компаній та підконтрольних їм суб’єктів господарювання досліджується на предмет причетності до фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України, та привласнення майна (ч. 2 ст. 110-2, ч. 5 ст. 191 КК України)», — йдеться у повідомленні.

Прокуратура не вказує назву компанії, але, відповідно до реєстру, йдеться про ТОВ «Орімі Україна» (змінила назву на «ТС Трейд»), повідомляє «Економічна правда».

«Орімі Україна» є виробником чаю та натуральної кави — продукція випускається під такими зареєстрованими і Україні торговельними марками, як «Greenfield», «TESS», «Принцеса Гіта», «Принцеса Канді», «Принцеса Нурі» та «Принцеса Ява», «Jardin», «Piazza del Caffe» та «Жокей».

Компанія належить родичці російського бізнесмена — Вероніці Касьяненко.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: