Поблизу житлового масиву «Бортничі» хочуть створити ландшафтний заказник

16:30  |  10.08.2022
озеро

Фото ілюстративне

У Дарницькому районі природний об’єкт «Озеро Коров’яче» планують оголосити ландшафтним заказником місцевого значення. Орієнтовна площа заказника 1 га.

Джерело: Київська міська рада

Такий проєкт рішення за поданням депутата Київської міської ради Дмитра Білоцерковця вже зареєстровано в Київській міській раді.

Як зазначив Дмитро Білоцерковець, необхідно захистити природний об’єкт від знищення і зберегти ботанічне та зоологічне різноманіття столиці.

«Проєктований ландшафтний заказник охоплює територію озера Коров’яче, водойма розташована поблизу житлового масиву «Бортничі». Територія природного об’єкта є місцем проживання багатьох видів птахів, чорного тхора та ласки, які охороняються згідно з додатком до резолюції Бернської конвенції.

Озеро також має важливе значення у формуванні мікроклімату району, вздовж берегів водойми ростуть верба, береза та чорна вільха. Прийняття даного рішення сприятиме оздоровленню довкілля, забезпечить ефективне функціонування коридорів екологічної мережі столиці та гарантуватиме збереження цінних природних комплексів та угрупувань рідкісних рослин і тварин», – розповів депутат.

Дмитро Білоцерковець додав, що проєкт розроблений науковцями Благодійної організації «Благодійний фонд Дніпровського району міста Києва «Київський еколого-культурний центр» у якому визначено основні заходи зі збереження природних комплексів, які беруться під охорону на території проєктованого об’єкта природно-заповідного фонду.

Раніше ми писали, що у Дарницькому районі дитина врятувала родину від пожежі

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*

  1. […] Раніше ми писали, що поблизу житлового масиву «Бортничі» хочуть створити ландшафтний заказник […]

  2. […] Раніше ми писали, що поблизу житлового масиву «Бортничі» хочуть створити л… […]

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: