Побачення за 699$: у Києві викрили «шлюбного» шахрая, який створив фейковий сайт для знайомств

14:41  |  20.06.2023
Побачення за 699$: у Києві викрили "шлюбного" шахрая, який створив фейковий сайт для знайомств

Аферист реєстрував акаунти під виглядом жінок та пропонував чоловіками познайомитися із ними за 699 доларів США. Організатору злочинної схеми загрожує до восьми років ув’язнення.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Правоохоронці задокументували шахрайську схему з організації знайомств та побачень.

Організатором злочинної схеми виявився киянин, 1988 року народження. Під виглядом знайомств та укладення шлюбу він створив сайт, на якому розмістив фейкові анкети жінок для охочих влаштувати особисте життя.

Для того, щоб стати членом клубу «елітних знайомств» та мати можливість переглядати анкети жінок, «клієнти» повинні були сплатити 99 доларів США, а щоб зустрітися із майбутньою нареченою – 600 доларів США.

Однак, коли довірливі чоловіки надсилали гроші, аферист надсилав їм у відповідь неіснуючі номери дівчат, а потім блокував у соціальних мережах. Наразі встановлено особу одного з постраждалих від шахрайської схеми.

За місцем мешкання фігуранта слідчі провели обшук, в ході якого вилучили ноутбук із доказами його злочинної діяльності. Також триває робота із встановлення спільників шахрая.

Чоловікові оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки.

За вчинення злочину йому може загрожувати до восьми років ув’язнення. Досудове розслідування триває.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: