Підтримував російську агресію й розпалював національно-релігійну ворожнечу: киянину повідомили про підозру

13:13  |  14.02.2024
Підтримував російську агресію й розпалював національно-релігійну ворожнечу: киянину повідомили про підозру

Фото: kyiv.npu.gov.ua

39-річний зловмисник зробив низку відеосюжетів у Парку-меморіалі Бабин Яр, в яких демонстрував зневажливе ставлення до єврейського народу. Фігурант опублікував у соціальній мережі пости з антисемітськими закликами та підтримував збройну агресію рф проти України.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Як повідомив слідчий Деснянського управління поліції Артем Сергієнко, досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік, перебуваючи біля Парку-меморіалу Бабин Яр, зробив низку відеосюжетів, які згодом виклав на своїй сторінці у соцмережі.

У цих матеріалах киянин демонстрував своє зневажливе ставлення до єврейського народу та розпалював національну ворожнечу й ненависть в Україні.

Крім цього, у публічному висловлюванні через соціальну мережу чоловік заперечував збройну агресію російської федерації проти України.

Дії порушника слідчі Деснянського управління поліції кваліфікували за двома статтями Кримінального кодексу України, а саме: за ч. 1 ст. 161 – порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за ч. 2 ст. 436-2 – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України.

Нині зловмиснику повідомлено про підозру, санкція інкримінованих йому статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до п’яти років.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: