Підроблювали медичні довідки для ухилянтів: у столиці повідомили про підозру двом головам ВЛК та шістьом медикам

11:06  |  25.08.2023
Підроблювали медичні довідки для ухилянтів: у столиці повідомили про підозру двом головам ВЛК та шістьом медикам

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Голови військово-лікарської комісії двох районних військкоматів Києва у змові із працівниками медичних установ налагодили корупційну схему з видачі фіктивних документів про непридатність до військової служби. За одну таку «послугу» вони отримували від 3 до 4 тисяч доларів США.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Правоохоронці викрили чергову масштабну корупційну схему ухилення від призову на службу.

Встановлено, що голови військово-лікарської комісії двох районних у м. Києві територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки організували та налагодили схему з виготовлення для чоловіків призовного віку медичних документів із фіктивними діагнозами, що сприяло у визнанні їх непридатними до військової служби.

До злочинної діяльності були залучені ще шість медичних працівників різних медустанов столиці.

Правоохоронці встановили, що ціна «послуги» для однієї особи становила від 3 000 до 4 000 тисяч доларів США. Наразі проведено 34 обшуки за місцями роботи усіх учасників злочину, із вилученого: чорнові записи та документація, яка підтверджує факти ухвалення протиправних рішень про непридатність до військової служби.

Слідчі повідомили вісьмом фігурантам про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України – незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Санкція статті передбачає до дев’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: