Підпалювали обладнання критичної інфраструктури та автомобілі військових: у Києві затримали двох диверсантів, їм повідомлено про підозру

14:27  |  24.07.2024
Підпалювали обладнання критичної інфраструктури та автомобілі військових: у Києві затримали двох диверсантів, їм повідомлено про підозру

Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Підозрювані через анонімний ТГ-канал отримали замовлення за гроші підпалити релейну та батарейну шафи на залізниці в Оболонському районі Києва.

Джерело: Київська міська прокуратура

Маючи при собі заздалегідь придбаний для підпалу розчинник фарби, один із підозрюваних облив легкозаймистою речовиною релейну та батарейну шафи неподалік залізничної станції, після чого підпалив їх. В цей час його спільник знімав це на відео та пильнували, аби підпалу ніхто не завадив.

В якості винагороди за свої послуги зловмисники отримали 200 доларів США, які розділили між собою.

Також підозрювані на замовлення, отримане через ТГ-канал, підпалили автомобіль військового в Оболонському районі столиці. Вони облили автомобіль марки NISSAN NAVARA легкозаймистою рідиною та підпалили. Свої дії підозрювані знімали на відео, щоб надати його як доказ виконаної роботи.

За цю роботу вони отримали 1 000 доларів США.

Наразі двох зловмисників затримано, їм повідомлено про підозру та обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

За процесуального керівництва Оболонської окружної прокуратури Києва повідомлено про підозру двом чоловікам у диверсії, вчиненій в умовах воєнного стану, перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України в особливий період та в умисному пошкодженні чужого майна, вчиненого шляхом підпалу (ч. 2 ст. 113, ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 194 КК України).

За вчинені злочини передбачене покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років або довічне позбавлення волі. Слідство триває.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: