Павлюк пояснив, чому росіяни відновлюють свою стару техніку в Білорусі

14:23  |  09.01.2023
Павлюк пояснив, чому росіяни відновлюють свою стару техніку в Білорусі

Частина озброєння та військової техніки, що прибуває з росії до Білорусі, знята з довготривалого зберігання, а у росії немає достатніх ресурсів для її розконсервації та відновлення, тому до ремонту залучено білорусів. 

Джерело: Командувач угруповання сил та засобів оборони Києва генерал-лейтенант Олександр Павлюк

«Військово-промисловий комплекс рф немає достатніх спроможностей щоб провести розконсервацію ОВТ. Тому противник стягує свій металобрухт на білоруському напрямку. За даними Генштабу ЗСУ, значна кількість озброєння та військової техніки, що прибуває до Білорусі з рф для навчання особового складу противника, – знята з довготривалого зберігання. Для її відновлення потрібен час, а також значні сили та засоби. Відомо, що до робіт по відновленню військової техніки, що прибула з рф, залучаються білоруські військовослужбовці», — повідомив він.

Павлюк додав, що Сили оборони України уважно стежать за переміщеннями ворога, а також відстежують потенційні загрози, які можуть бути пов‘язані зі спільними льотними навчаннями сил рф та Білорусі з 16 січня до 1 лютого.

«Ми знаємо, де ворог розміщує особовий склад та техніку. Ми готові до різних сценаріїв, але загроза вторгнення зі сторони Білорусі, на сьогодні, залишається малоймовірною», — повідомив він.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: