Ошукував волонтерів на продажі військової амуніції: затримали киянина

13:00  |  13.11.2022
ЗСУ

Ошукував волонтерів на продажі військової амуніції: київські слідчі оголосили про підозру киянину.

Джерело: поліція Києва

Зловмисник отримував замовлення на закупівлю шоломів, бронежилетів та іншого спорядження, однак після отримання коштів своїх зобов’язань не виконував. Слідчими задокументовано 4 злочинні епізоди із сумою збитків на понад 100 000 гривень. Фігуранту загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Слідчими Подільського управління поліції під процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури та за оперативного супроводження працівників Служби безпеки України викрито 20-річного місцевого мешканця, який шахрайським шляхом заволодів більш ніж 100 000 гривень.

Згідно із матеріалами кримінального провадження, підозрюваний через оголошення у соціальних мережах отримав від волонтерів замовлення по закупівлі необхідної військової амуніції для захисників. Від потенційних покупців порушник вимагав 100% оплату, а також додаткові витрати на розмитнення товарів.

У рамках проведених санкціонованих обшуків з місця мешкання фігуранта поліцейські вилучили мобільні телефони та банківські картки. Наразі слідчими задокументовано 4 факти злочинної діяльності чоловіка та тривають заходи із встановлення додаткових епізодів.

Слідчі за процесуального погодження окружної прокуратури повідомили порушнику про підозру за ч. 1, 2 ст. 190 Кримінального кодексу України – це шахрайство. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: