Оприлюднили перелік топ-5 корумпованих чиновників КМДА

14:00  |  20.09.2022
гроші

Офіс Трансформації — це громадське об’єднання що створює експертні проєкти та проводить розслідування. Так, був складений рейтинг топ-5 корумпованих чиновників середньої ланки КМДА.

Джерело: Офіс Трансформації Максима Бахматова

За словами Максима Бахматова — розслідування зробили до початку повномасштабного вторгнення. Рейтинг було складено на основі відкритих джерел.

Юрій Назаров

Перше місце в списку очолює Юрій Назаров, який до 2020 року був головою Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА, активи чиновника налічують понад 45 мільйонів гривень. За офіційними даними Назаров отримував зарплату в розмірі 20 тисяч гривень

Однак, у 2020 році матеріальне становище Назарова значно покращилося, цей період припадає на одруження чиновника з донькою голови партії ОПЗЖ Юрія Бойка Ярославою. З того часу Назаров з дружиною придбали дві квартири в Києві, вартістю 3 млн грн та авто Audi за 1 млн грн.

Неля Комісаренко

Друге місце посіла чиновниця Неля Комісаренко, яка працює в Департаменті житлово-комунального господарства КМДА. Її активи налічують 35,5 мільйона гривень. За інформацією, яку розслідувачі знайшли в деклараціях за 2019 та 2020 роки, Комісаренко отримала на своїй посаді 22,5 і 23,8 мільйона гривень на рік відповідно. Її донька задекларувала дохід у 15,7 мільйона гривень.

Андрій Романенко

Третє місце посів заступник директора Департамент транспортної інфраструктури КМДА, Андрій Романенко. Чиновник має три квартири та два будинки у Туреччині. У 2016 році Романенко працював у компанії «Укрхімтрансаміак», голову цього підприємства звинувачували у відмиванні коштів.

Згодом дружина Романенка, яка вважається безробітною, отримала в безплатне користування квартиру площею 74 м2 у Києві, а потім ще два автомобілі. За офіційними даними зарплата чиновника у КМДА складала 10 тисяч гривень, але попри це, родина задекларувала накопичення в розмірі 657 тисяч доларів готівкою.

Владислав Волощук 

4 місце віддали Владиславу Волощуку, чиновнику із Департаменту транспортної інфраструктури з активами на 33,5 мільйона гривень. Волощук є власником розкішного будинку на березі озера у Гореничах (Київська область). Площа особняка складає 517 м2, а його вартість оцінюється у 1,1 мільйона доларів. З 2020 року Волощук володіє тільки 127 м2 господарських будівель, адже мачуха відсудила елітний особняк.

Ілля Паська

П’яте місце посідає Ілля Паська, це голова управління капітальних видатків Департаменту освіти і науки, активи чиновника склали 25 мільйонів гривень. Згідно з декларацією Паська немає власної нерухомості, однак у лютому 2017 року компанія сім’ї Паська придбала частину прибудинкової території на вулиці Антоновича за 5 мільйонів гривень, де й почала будівництво

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: