Обіцяв виготовити фіктивні документи для ухилення від військової служби: у Києві затримали лікаря

11:44  |  24.01.2024
Обіцяв виготовити фіктивні документи для ухилення від військової служби: у Києві затримали лікаря

Фото: kyiv.npu.gov.ua

За дев’ять тисяч доларів США фігурант пропонував військовозобов’язаному підготувати документи, згідно з якими останнього було б визнано непридатним до військової служби. Зловмиснику повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Правоохоронці викрили лікаря екстреної медичної допомоги Київської області в отриманні неправомірної вигоди.

Як розповів заступник начальника відділення Шевченківського управління поліції Микола Габінет, 35-річний мешканець Київщини домовився про зустріч із потенційним «клієнтом», під час якої обіцяв допомогти чоловікові отримати відстрочку від мобілізації:

«За дев’ять тисяч доларів США фігурант мав підготувати тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та довідку військово-лікарської комісії, згідно з якою чоловіка було б визнано непридатним до проходження військової служби. Ми затримали підозрюваного у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України безпосередньо під час отримання грошей».

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 4 ст. 27 ч. 1 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), та ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави. Підозрюваному загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: