Обіцяв групу інвалідності за 4000 доларів США: столичні поліцейські повідомили зловмиснику про підозру

14:14  |  10.08.2023
Обіцяв групу інвалідності за 4000 доларів США: столичні поліцейські повідомили зловмиснику про підозру

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Фігурант пообіцяв чоловіку, який отримав поранення під час бойових дій, помістити його на лікування у стаціонар, щоб надалі оформити інвалідність. Порушника затримано, йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Правоохоронці викрили посадовця в отриманні неправомірної вигоди. Правопорушником виявився місцевий мешканець, 1969 року народження.

Поліцейські встановили, що фігурант пообіцяв чоловіку, який отримав поранення під час бойових дій, пройти лікування в стаціонарі, аби надалі отримати групу інвалідності. За свої послуги він запросив 4000 доларів США.

Правопорушника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання неправомірної вигоди.

Зловмиснику повідомлено про підозру за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: