Обіцяли побудувати метро: у Києві провели 14 обшуків за фактом розкрадання бюджетних коштів

16:28  |  29.09.2023
Обіцяли побудувати метро: у Києві провели 14 обшуків за фактом розкрадання бюджетних коштів

Фото: kyiv.npu.gov.ua

За результатами в офісах та місцями проживання причетних до злочину посадовців правоохоронці вилучили документацію та інші речові докази. Досудове розслідування триває.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

У рамках розслідування кримінального провадження правоохоронці провели 14 санкціоновані обшуки за фактом розкрадання бюджетних коштів в офісних приміщеннях та адресами проживання ймовірно причетних до злочину осіб.

У результаті було вилучено документацію та інші речові докази. 

Поліцейські встановили, що службові особи одного з акціонерних товариств уклали договори з місцевими столичними органами влади про надання послуг з будівництва метрополітену на Виноградар.

Проте насправді роботи не проводились у повному обсязі, а гроші з державного бюджету, виділені на будівництво Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив «Виноградар» у Києві, привласнювались.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Санкція статі передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: