Обіцяла за гроші посприяти звільненню військового з полону: мешканці Київщини повідомлено про підозру

10:47  |  14.08.2023
Обіцяла за гроші посприяти звільненню військового з полону: мешканці Київщини повідомлено про підозру

Фото: npu.gov.ua

Жінка переконала потерпілу, що може допомогти поверненню з полону її родича. Свої послуги оцінила у майже 150 тисяч гривень. Слідчі повідомили шахрайці про підозру.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника Шевченківського управління поліції Олександр Богатирчук, до поліції звернулася жінка та повідомила, що її ошукали.

«Ми з’ясували, що мешканка Київської області, 1988 року народження, розповсюджувала інформацію серед знайомих про те, що ніби то займається обміном військовослужбовців, які потрапили у полон. Потерпіла, родичі якої на даний час перебувають у полоні, звернулася до неї за допомогою. Зловмисниця пообіцяла допомогти, а свої послуги оцінила у майже 150 тисяч гривень. Як наслідок, вона отримала кошти у потерпілої та зникла».

Поліцейські встановили місцеперебування фігурантки. Під час обшуку за місцем її мешкання слідчі вилучили докази причетності до вчинення шахрайських дій — телефон, паспорти громадян України та їх медична документація.

Слідчі Шевченківського управління поліції за процесуального керівництва прокуратури повідомили зловмисниці про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України — Шахрайство.

Санкція статті передбачає штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: