Небезпека повторного наступу на Київ: коментар голови КМВА

16:30  |  30.05.2022
Батьківщина-Мати (Київ)

Батьківщина-Мати (Київ)

Голова Київської міської військової адміністрації Микола Жирнов повідомив, що наразі інформаційний простір наповнюють інформацією про нібито повторний наступ на столицю.

Джерело: голова КМВА.

«Наразі, якщо дивитися на Брянську та Курську області, то фактичних ознак формування військ ми не спостерігаємо. Однак знаємо, що російська федерація може також використовувати і території білорусі.

Росія від своєї агресивної мети оволодіти всією території України не відмовилась. Київ як столиця є пріоритетною ціллю для захоплення російськими військами. Враховуючи значну кількість людського та матеріально-технічного ресурсу, небезпека повторного наступу залишається.

Ми розуміємо, що для повторного наступу потрібно створити велике угрупування військ, а для цього потрібен час на підготовку особового складу, озброєння військовою техніку та матеріально-технічних засобів. У сьогоднішніх умовах раптово або за короткий термін цього здійснити неможливо», — заявив Жернов.

Читайте також: російське командування тримає в заручниках сім’ї окупантів, які воюють в Україні

Голова КМВА також зазначив, що влада щодня пильно стежить за діями противника та готуємося до його зустрічі. Зокрема, готують рубежі та позиції в інженерному відношенні, будуються оборонні споруди, визначена місцевість готується для замінування, проводиться підготовка військ.

«Загроза існує та існуватиме, доки ми не переможемо, однак Київ готується дати належну відсіч ворогу!» — резюмував Голова Київської міської військової адміністрації.

Раніше ми писали, що Зеленський може погодитися на переговори з путіним і Ердоганом,

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: