Нарколабораторія з прибутком у п’ять мільйонів гривень: столичні правоохоронці затримали членів наркоугруповання (відео)

16:31  |  06.06.2024
Нарколабораторія з прибутком у п'ять мільйонів гривень: столичні правоохоронці затримали членів наркоугруповання

Фото: kyiv.npu.gov.ua

До злочинної групи входило четверо чоловіків та одна жінка. Вони обладнали нарколабораторію у приватному будинку одного з фігурантів, потужність якої дозволяла їм виготовляти до 10 кг психотропів на тиждень. Збували «товар» гуртовими партіями, а пропонували до продажу на власному Телеграм-каналі. За вчинене їм загрожує до 12 років за ґратами з конфіскацією майна.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Викрили членів наркоугруповання слідчі Печерського управління поліції спільно зі співробітниками Служби безпеки України та за процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури.

Як повідомив начальник Печерського управління поліції Андрій Дуброва, фігурантів затримали під час збуту десяти кілограмової партії психотропів:

«Ми встановили, що до злочинної групи входило четверо чоловіків і одна жінка, віком від 30 до 56 років, а організував наркобізнес 31-річний киянин. Зловмисники обладнали потужну нарколабораторію в будинку одного з фігурантів на території Чернігівській області, де організатор та ще двоє членів групи виготовляли «Альфа-PVP» та мефедрон. Пошуком клієнтів займався особисто організатор угруповання через власний телеграм-канал, а за безпосередній збут відповідала подружня пара, які на території столиці здійснювали великі закладки – «мастер-клади». Розрахунок за товар здійснювався криптовалютою».

Під час слідчих дій поліцейські вилучили 11 кг готових до збуту психотропів, лабораторне обладнання та прекурсори. Орієнтовна вартість вилучених речовин за цінами «чорного» ринку – три мільйони гривень. Слідчі повідомили трьом членам наркоугруповання про підозру, залежно від участі у злочинній діяльності, за кількома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2, 3 ст. 307 (Незаконне виготовлення, зберігання, перевезення, пересилання чи збут психотропних речовин);
  • ч. 2 ст. 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення психотропних речовин або їх аналогів).

Двом з них вже обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Відносно ще двох фігурантів вирішується питання щодо вручення їм повідомлення про підозру.

Відповідно до санкції статті статей підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: