Наркобізнес з мільйонним прибутком: у Києві затримали організовану злочинну групу (відео)

12:00  |  19.09.2023
Наркобізнес з мільйонним прибутком: у Києві затримали організовану злочинну групу

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Щомісячний дохід від реалізації наркотичних засобів та психотропних речовин складав понад 1 500 000 гривень. Аби привернути увагу покупців, спільники використали для віртуального магазину назву відомої дитячої гри «Маріо». Наступні дванадцять років фігуранти можуть провести у в’язниці.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Правоохоронці затримали наркоділків. Фігуранти налагодили збут наркотичних засобів та психотропних речовин у столиці через телеграм-магазин.

Начальник управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП у Києві Олександр Дибов розповів, що правоохоронці задокументували протиправну діяльність організованої злочинної групи, до складу входив організатор, який відповідав за розподіл прибутку, керуючий складом та ще п’ятеро збувачів:

«Під час документування злочину ми провели 11 оперативних закупок у фігурантів, а також здійснили низку невідкладних та санкціонованих обшуків наркотиків. У результаті виявлено та вилучено 500 грамів псилоцибіну, 500 грамів канабісу, 25 електронних цигарок з вмістом тетрагідроканабінолу, 150 таблеток MDMA, кокаїн, та амфетамін. Окрім цього, в ході перевірок ми вилучили 25 000 доларів США, 6000 Євро та 100 000 гривень готівки. Щоби привернути увагу покупців, спільники використали для нікнейму телеграм-каналу назву відомої дитячої гри «Маріо». Ми з’ясували, що зловмисники на продажі наркотиків заробляли понад 1 500 000 гривень в місяць».

Правоохоронці затримали сімох «бізнесменів» в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Загальна вартість вилучених наркотичних та психотропних речовин за цінами «чорного ринку» складає 1 000 000 гривень.

«На даний час слідчі за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва повідомили фігурантам про підозри за частиною 3 статті 307 Кримінального кодексу України — збут наркотиків в особливо великих розмірах, вчинений організованою групою. Їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів», — додав правоохоронець.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: