Над Києвом було близько 20 ракет – усі знищені, в області росіяни влучили в енергетичний об’єкт

12:46  |  26.01.2023
Над Києвом було близько 20 ракет – усі знищені, в області росіяни влучили в енергетичний об’єкт

26 січня в повітряному просторі Києва було зафіксовано близько 20 російських ракет – усі знищені ППО. На Київщині є влучання в енергетичний об’єкт. Найскладніша ситуація з електрикою зараз у трьох областях.

Джерело: Начальник Київської МВА Сергій Попко, Київська ОВА, міністр енергетики Герман Галущенко

«В повітряному просторі Києва було зафіксовано біля 20 ракет різного типу. Усі повітряні цілі знищені. Дякуємо ППО», — повідомив Попко.

Він додав, що внаслідок падіння частин ракет загинув 55-річний чоловік. Двоє людей отримали поранення – їх шпиталізували. Об’єкти інфраструктури Києва працюють в штатному режимі.

В КМВА також повідомили, що повітряна тривога тривала до 12:08 через зліт в Білорусі винищувача Міг-31 та літака управління А-50, які можуть нести російські ракети «Кинджал».

В КОВА повідомили, що на Київщині пошкодженні об’єктів цивільної інфраструктури, приватних і багатоповерхових будинків, автівок жителів у деяких районах області. Переважно це вибиті вікна, ушкоджені дахи та фасад.

На місцях працюють усі необхідні екстрені служби. Наслідки масованих атак встановлюються.

Також є влучання в енергетичний об’єкт.

«Наголошуємо, наразі в області застосовані екстрені відключення електроенергії. Графіки вимкнень на цей час не діють!», — повідомили в ОВА.

Міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що найскладніша ситуація з електрикою зараз у Київській, Одеській та Вінницькій областях

«Завдяки відмінній роботі ППО збито велику кількість ракет. На жаль, є влучання в об’єкти енергетичної інфраструктури. Запроваджено аварійні відключення. Найскладніша ситуація наразі в Київській, Одеській та Вінницькій областях. Енергетики працюють, аби якнайскоріше відновити енергопостачання», — повідомив він.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: