Начальник КМВА: Закрите укриття − це відповідальність усіх рівнів влади

14:49  |  01.06.2023
Начальник КМВА: Закрите укриття − це відповідальність усіх рівнів влади

За загибель людей, які під час нічної атаки росіян не змогли потрапити в укриття, бо воно було закрите, мають відповідати чиновники усіх рівнів влади, починаючи від керівника міста, заявив начальник КМВА Сергій Попко. 

Джерело: КМВА у Telegram

«Трагедія із загиблими під час ракетного обстрілу − це відповідальність влади на усіх рівнях − від керівника міста до голів району. Тому, ніхто − ні я, ні жоден інший керівник найвищої чи найнижчої ланки в цьому місті не мають права знімати із себе відповідальність до завершення слідчих дій», — сказав Попко.

За його словами, задача щодо підготовки, облаштування та перевірки роботи укриттів ставилася неодноразово, але чому вона не була виконана у даному випадку – наразі розслідують СБУ, прокуратура та національна поліція.

Він нагадав, що дитина і дві жінки загинули внаслідок падіння уламків збитої ракети приблизно о 3:00 у Деснянському районі Києва. Усі вони перебували якраз перед укриттям.

«Що стало причиною трагедії – закриті двері входу в поліклініку, де розташоване укриття чи фатальних збіг обставин і люди просто не встигли добігти до сховища – відповіді на це питання дасть слідство. За підсумками якого винні мають бути покарані», − додав Попко.

Начальник КМВА зазначив, що наразі треба «зробити усе належне, аби такі трагедії більше не повторювалися», тому він доручив головам районів, щоб укриття всіх типів були відкриті цілодобово.

Столичний мешканець Ярослав, чия дружина загинула під час атаки росіян 1 червня, розповів, що люди прибігли вночі до укриття, але їм не ніхто не відкрив.

Прокуратура повідомила, що проводить слідчі дії у медичному закладі, де під час ракетної атаки росіян 1 червня було закрите укриття.

Голова МВС Ігор Клименко пізніше також повідомив, що поліція Києва вже розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 ККУ (Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).

Лише 2 тижні тому, в середині травня, під час масованої атаки росіян столичні жителі масово скаржилися на закриті укриття.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: