На Трухановому острові хотіли незаконно звести зону відпочинку V.I.P. класу

12:00  |  17.09.2022
Труханів острів

Київська міська прокуратура викрила та повідомила про підозру голові Київської міської ради профспілок та приватному нотаріусу за фактами привласнення державного майна та особливо цінних земель, а також використання при цьому підроблених документів.

Джерело: Київська міська прокуратура 

Група осіб, до складу якої входили голова Київської міської ради профспілок, приватний нотаріус та керівники комерційних структур, розробила та реалізувала схему незаконного відчуження та привласнення майна та земель рекреаційної зони на території Труханового острова навпроти історичного центру столиці.

Зловмисники використовували підроблені документи та здійснили незаконну перереєстрацію об’єктів нерухомості, що перебували у державній та комунальній власності, а саме майно спортивної бази «Зенит», а також самовільно захопили земельну ділянку площею майже 6 га на Трухановому острові.

На захопленій території замість загальнодоступного місця відпочинку киян та унікального спортивно-інфраструктурного об’єкту ділки планували організувати зону відпочинку V.I.P. класу із банями, ресторанами та котеджами.

Ринкова вартість об’єктів нерухомості та земельної ділянки на момент вчинення злочинних дій становила понад 700 мільйонів гривень.

Наразі майно та земля, що стали предметом злочинних дій арештовано, а незаконні реєстраційні дії – скасовано. На цей час законні інтереси держави та громади поновлено та ексклюзивний об’єкт повернуто до державної власності.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: