На ст. м. «Палац спорту» розпочинають почерговий капітальний ремонт ескалаторів, який триватиме до 8 лютого 2024 року

15:16  |  14.08.2023
На ст. м. «Палац спорту» розпочинають почерговий капітальний ремонт ескалаторів, який триватиме до 8 лютого 2024 року

Фото: kyivcity.gov.ua

Завтра, 15 серпня, на ст. м. «Палац спорту» розпочнеться почерговий капітальний ремонт ескалаторів, який триватиме до 8 лютого 2024 року. Востаннє на цій станції планове обслуговування ескалаторів відбувалося у 2012 році.

Джерело: КП «Київський метрополітен»

Ескалатори підземки – дороговартісні механізми, що потребують дбайливого ставлення та періодичного обслуговування. Так, кожні 10-12 років ескалатор повністю розбирається, проводиться заміна зношених запчастин та інші необхідні роботи.

Наразі триває почерговий капітальний ремонт ескалаторів на станції «Шулявська».

Окрім цього, ескалатори – обладнання підвищеної небезпеки, що вимагає від пасажирів особливої уваги та дотримання правил поведінки, виконання яких убезпечить їх під час перебування на ескалаторі. Зокрема:

  • триматися за поручень;
  • не заступати за обмежувальну лінію;
  • не сидіти на східцях ескалатора;
  • не бігти ескалатором;
  • тримати дітей за руку.

Комунальне підприємство повідомило, що за першу половину серпня на ескалаторах столичного метрополітену травмувалося чотири дитини. Головною причиною травмування стала особиста необережність та порушення Правил користування метрополітеном батьками, які не слідкували за дітьми на ескалаторі.

«Київський метрополітен» закликає батьків пильнувати поведінку дітей на ескалаторах, зокрема тримати малолітніх дітей за руку або на руках і слідкувати за тим, щоб вони не притулялися до нерухомих частин ескалатора.

Найпоширеніші причини травмування дітей відбуваються через потрапляння елементів одягу, взуття чи пальців між рухомими східцями або поручнем та нерухомою частиною ескалатора.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: