На Софійській площі біля головної ялинки можна буде взяти іграшку за донат – КМДА

17:00  |  02.12.2023

Фото: kyivcity.gov.ua

У Києві цьогоріч великих новорічних святкувань не планується, однак на Софійській площі за кошти меценатів встановлять головну ялинку країни, а також фотозону, де будуть розташовані кілька невеличких ялинок з іграшками на гілках, аби кожен охочий міг взяти іграшку собі на згадку за донат.

Джерело: Заступниця голови КМДА Ганна Старостенко

За словами заступниці голови КМДА, вже другий рік поспіль країна живе в умовах війни, у Києві продовжує діяти режим комендантської години, який без винятків триватиме на різдвяно-новорічні свята.

«Місто не витрачає бюджетні кошти на організацію та облаштування новорічних локацій. У столиці цьогоріч не буде жодних масових святкувань, зокрема розміщення ярмарок, фудкортів та атракціонів на головних площах країни не передбачено. Проте ми не дамо росії вкрасти у наших дітей ні Різдво, ні Новий рік. На Софійській площі відкриють головну ялинку країни. Її встановлять і прикрасять іграшками та енергозберігаючими гірляндами за кошти меценатів, котрі забажали подарувати свято нашим дітям. Підготовка відбувається з урахуванням безпекової ситуації в місті. Окрім цього, біля головної ялинки заплановано встановити фотозону, де будуть розташовані кілька невеличких новорічних ялинок, прикрашених новорічними іграшками. Кожен охочий зможе взяти іграшку собі на згадку, але перед цим зробити благодійний внесок на підтримку Збройних Сил України», – зауважила Старостенко.

Заступниця голови КМДА додала, що київські заклади культури в межах своєї діяльності теж долучаються до створення новорічного та різдвяного дива.

«Київські комунальні театри у грудні презентують різноманітні новорічні вистави, що будуть цікавими як для дітей, так і для дорослих глядачів. У музеях проведуть майстер-класи зі створення різдвяної атрибутики та дідуха, презентації українських стародавніх і сучасних колядок та ще багато різних мистецьких і благодійних проєктів. Бібліотеки теж не залишаються поза увагою: працівники організовують святкові флешмоби, благодійні акції, конкурси та майстер-класи для дітей», – прокоментувала Ганна Старостенко.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: