На реконструкцію та капітальні ремонти об’єктів охорони здоров’я Києва на наступний рік передбачено 792,2 млн гривень

11:13  |  15.12.2022
На реконструкцію та капітальні ремонти об’єктів охорони здоров’я Києва на наступний рік передбачено 792,2 млн гривень

Програмою економічного і соціального розвитку міста Києва на 2021-2023 роки на наступний рік передбачено 792,2 млн грн на реконструкцію та капітальні ремонти закладів охорони здоров’я.

Джерело: Департамент економіки та інвестицій КМДА

Кошти спрямують на завершення реконструкції амбулаторії сімейної медицини з прибудовою центру первинної медико-санітарної допомоги на вул. Гмирі, яка здатна забезпечити понад 30 тисяч мешканців 6-го мікрорайону житлового масиву Осокорки сучасним медзакладом потужністю в 200 відвідувань у зміну.

Крім того, продовжиться реконструкція будівель із добудовою корпусу для розміщення центру нейрореабілітації учасників АТО Київської міської клінічної лікарні № 11. Стаціонар закладу розрахований на 40 ліжок, а сам центр може прийняти понад 520 пацієнтів-учасників АТО з ураженням нервової системи та посттравматичними ураженнями опорно-рухового апарату.

На 2023 рік заплановані також капітальні ремонти Київського міського центру нефрології та діалізу, операційного блоку та відділення анестезіології на вул. Петра Запорожця, а також Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги під створення центру серцево-судинної патології на вул. Братиславській. Буде також проведено капітальний ремонт інфекційного відділення КМКЛ № 9.

Продовжаться роботи з реконструкції Київського міського перинатального центру та Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва, проєктування будівництва багатопрофільної лікарні на Троєщині.

Також наступного року заплановано розпочати реставрацію будівлі з пристосуванням амбулаторії Печерського району на вул. Івана Мазепи.

Разом із тим на заходи енергоощадження в закладах охорони здоров’я, зокрема встановлення автономних джерел електропостачання, Програмою передбачено 57,8 млн грн. На капітальні ремонти укриттів, захисних споруд і протипожежні заходи заплановано спрямувати 23,8 млн грн.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: