На Київщині поліція вилучила червонокнижну рись, яку продавали онлайн

21:51  |  07.09.2023
На Київщині поліція вилучила червонокнижну рись, яку продавали онлайн

Фото: life.pravda.com.ua

На Київщині 36-річний чоловік продавав червонокнижну молоду рись на платформі онлайн-оголошень. Житель Києва хотів збути кошеня рідкісного виду за 3,8 тисячі доларів (понад 140 тисяч гривень). Правоохоронці вилучили тварину і відкрили адміністративне провадження.

Джерело: Телеведуча Тетяна Гончарова, «УП. Життя» з посиланням на речницю поліції Київщини Ірину Прянишникову

«До нас звернулася ведуча Тетяна Гончарова. На одному із відомих нам торгівельних майданчиків було розміщено об’яву щодо продажу самки, маленької рисі. Звісно, ми зрозуміли, що тварина є в Червоній книзі, її продаж заборонений. Особа, в якої ми вилучили цю тварину, досі не контактна», – розповіла Ірина Прянишникова.

Поліціянти зловили продавця рисі у момент «купівлі». Чоловік 1987 року народження, який утримував рись, має київську прописку. 

Поки що він не розповідає, звідки взяв рідкісну тварину. У поліції припускають, що кошеня утримували для розведення і продажу.

«Нам стало відомо, що була переписка з цими власниками. Вони там радили, як треба годувати, розводити. У них рись живе у квартирі, як кішка. Цей чоловік дуже не хотів спочатку щось розказувати чи віддавати рись, поламав навіть переноску, де знаходилася тварина, ми ще її купували додатково», – розповідає Ірина.

Правоохоронці склали протокол за ст. 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Йдеться про «порушення порядку придбання чи збуту об’єктів тваринного або рослинного світу, правил утримання диких тварин у неволі або в напіввільних умовах».

Наразі триває розслідування. 

Рись перемістили у безпечне місце, а «продавцю» загрожує адміністративна відповідальність – штраф від 100 до 215 прожиткових мінімумів.

На Київщині поліція вилучила червонокнижну рись, яку продавали онлайн

У поліції ще будуть з’ясовувати, чому оголошення про продаж тварини з Червоної книги України опинилося на онлайн-платформі для торгівлі.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: