На Київщині перевірили укриття в закладах освіти: результати

12:00  |  10.08.2022
укриття

На Київщині функціонує 1353 освітніх заклади. Із початку липня в районах та територіальних громадах області почали працювати комісії щодо перевірки стану готовності укриттів у закладах освіти.

Джерело: КОВА

«На сьогодні комісії вже завершили перевірку укриттів та бомбосховищ. Рекомендували до використання за призначенням 1016 споруд. Мова йде про укриття як в самих закладах освіти, так і в установах й організаціях, що знаходяться поруч. Переважна більшість з них – це найпростіші укриття», – зазначив Олексій Кулеба.

Олексій Кулеба повідомив, що в підземних спорудах 542 дитячих садків та шкіл зараз проводяться ремонтні роботи. Там облаштовують мережі електро-, водопостачання та водовідведення, вентиляційні системи тощо.

«Ми докладаємо максимум зусиль, аби у сховищах були всі необхідні комунікації — тепло, світло, вентиляція та вода. Це необхідно для того, щоб школярі та педагоги могли перебувати в укриттях навіть під час тривалої повітряної тривоги. Робимо все для того, аби підготувати школи до роботи в очному форматі», – зазначив Олексій Кулеба.

Крім того, голова Київської ОВА наголосив, що облаштованість укриттів та безпека дітей — найголовніше завдання при підготовці освітніх закладів до навчального року.

Раніше ми писали, що КМВА надала рекомендації як діяти під час повітряної тривоги у школі

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: