На Київщині оголосили підозри посадовцю Міноборони та його поплічникам, які вимагали від військовослужбовців ЗСУ хабар за належні їм соцвиплати

16:44  |  05.09.2024
На Київщині оголосили підозри посадовцю Міноборони та його поплічникам, які вимагали від військовослужбовців ЗСУ хабар за належні їм соцвиплати

Фото: kv.npu.gov.ua

Начальник відділу Департаменту фінансів Міністерства оборони України зі своїми поплічниками вимагали неправомірну вигоду за отримання  грошової допомоги пораненим військовослужбовцям. Зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Джерело: Відділ комунікації поліції Київщини

Так, напередодні до фігурантів звернувся військовослужбовець аби отримати грошову допомогу, оскільки отримав поранення захищаючи територіальну цілісність держави від окупантів.

За безперешкодне отримання коштів зловмисники вимагали сплатити певний відсоток.

Викрили фігурантів під час одержання неправомірної вигоди в сумі 158 тисяч гривень. Зловмисників затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. 

Проведені санкціоновані обшуки за місцями проживання та на робочих місцях фігурантів. Речові докази вилучено.

Слідчі слідчого управління Київської обласної за фактом прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою повідомили фігурантам про підозру (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України). Слідство триває.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: