На Київщині ліквідували канал незаконного переправлення ухилянтів через кордон

15:18  |  31.10.2023
На Київщині ліквідували канал незаконного переправлення ухилянтів через кордон

Фото: kv.npu.gov.ua

Правоохоронці встановили, що 28-річний мешканець міста Вишневе, разом зі своїм спільником, з березня 2023 року підшукував на території регіону чоловіків, які ухилялися від мобілізації. І, з використанням документів про непридатність до військової служби, фігуранти надавали останнім вказівки, як перетнути державний кордон.

Джерело: Відділ комунікації поліції Київської області

Так, слідчі встановили, що у червні, за винагороду 2500 доларів, зловмисники виготовили для 45-річного мешканця Київщини документи про тимчасову непридатність до проходження військової служби та папери з печатками одного з органів місцевої влади. А також проінструктували чоловіка, як виїхати з України. 

Згодом він намагався перетнути кордон в одному з пунктів пропуску Львівщини.  

Під час обшуків правоохоронці вилучили у зловмисників засоби зв’язку, документи та інші речові докази.

Викрили злочинну схему працівники Бучанського управління поліції Київщини, спільно зі Службою безпеки України та Державною прикордонною службою України, за процесуального керівництва Києво-Святошинської окружної прокуратури.

За фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України слідчі оголосили фігурантам про підозру [ч. 2 ст. 332 ККУ].

Обом загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: