Музей історії України у Другій світовій планують перейменувати на Музей війни за незалежність

15:31  |  31.07.2023
Музей історії України у Другій світовій планують перейменувати на Музей війни за незалежність

Вчена рада Національного музею історії України у Другій світовій війні, що розташований в Києві, ухвалила рішення про його перейменування на Національний музей війни за незалежність. Запит щодо нової назви вже надіслали до Міністерства культури та інформаційної політики.

Джерело: Генеральний директор музею Юрій Савчук в інтерв’ю «Українському Радіо»

«Ми боремося за те, щоб наш музей став місцем пам’яті у сучасній російсько-українській війні, музеєм про героїзм українського народу, а також місцем пам’яті вшанування нашої перемоги — і не лише України, а всього вільного демократичного світу», — наголосив Савчук.

Він пояснив, що нова назва присвячена боротьбі за незалежність України впродовж XX–XXI століть: від прийняття Четвертого універсалу Української Центральної Ради в 1918 році, який проголошував незалежність Української Народної Республіки, й до сучасних днів. 

Гендиректор не зміг сказати, коли саме музей перейменують. Він пояснив, що це «певний процес», який має кілька складових — наукову і юридичну.

Запит щодо такої ініціативи вже отримав Мінкульт, а також провідні інституції у сфері політики пам’яті — Інститут національної пам’яті та Інститут історії України Національної академії наук. 

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: