Мурал Бенксі «Діти на «гойдалках», що на перехресті вулиці Хрещатик і алеї Героїв Небесної Сотні, – консервують для подальшого збереження

18:07  |  21.07.2023
Мурал Бенксі «Діти на «гойдалках», що на перехресті вулиці Хрещатик і алеї Героїв Небесної Сотні, – консервують для подальшого збереження

Фото: kyivcity.gov.ua

Комунальний заклад «Центр консервації предметів археології» розпочав роботу з консервації відомого муралу Бенксі «Діти на «гойдалках», що нанесений на бетонних блоках, для подальшого збереження. Фахівці вже відпрацювали тестові ділянки, щоб розпочати роботу безпосередньо з артоб’єктом.

Джерело: КМДА

За словами заступника голови КМДА зі здійснення самоврядних повноважень Володимира Прокопіва, у міста не було жодного сумніву, що цей мурал всесвітньо відомого артхудожника в Києві потрібно зберегти для майбутніх поколінь.

Департамент охорони культурної спадщини спільно з комунальним закладом «Центр консервації предметів археології» провели всі необхідні науково-дослідні та проєктні роботи з метою фіксації та збереження робіт Бенксі.

«Центр звернувся до архітектурно-реставраційної майстерні з пропозицією провести на безоплатній основі науково-технологічні дослідження з метою консервації витвору сучасного стріт-арт мистецтва. Фахівці погодились і вже проводять відповідні роботи для якісного збереження муралу. Роботи Бенксі мають культурне та історичне значення для країни як пам’ятка того, що світло обов’язково перемагає темряву. Тому ми маємо його зберегти», – зазначив Володимир Прокопів.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: