Монах Києво-Печерської лаври вистрибнув з другого поверху

13:09  |  08.12.2023
Києво-Печерську лавру офіційно зареєстрували як монастир у складі ПЦУ

Монах Української православної церкви (московського патріархату) вистрибнув із другого поверху будівлі Києво-Печерської лаври. У ЗМІ пишуть, що він пив напередодні та стрибнув голим. В УПЦ МП зазначили, що монах страждає на психічні розлади.

Джерело: hromadske

Про інцидент із монахом повідомила журналістка Ірина Федорів, посилаючись на джерела. Наразі її Facebook-допис було видалено, за словами журналістки — через скарги на публікацію. Утім, скриншот її допису залишився у ЗМІ.

Так, Ірина Федорів писала, що з другого поверху лаврського корпусу №99 голим вистрибнув монах Володимир (Рибаков Р.). З травмами його доставили до Київської міської клінічної лікарні №17.

За даними журналістки, на місці працювала слідчо-оперативна група, яка попередньо кваліфікувала інцидент як «замах на самогубство». Утім, у поліції Києва нам повідомили, що із допису журналістки можуть підтвердити лише те, що отримали від медиків інформацію про звернення монаха до лікарні.

З посиланням на джерела Ірина Федорів писала, що насельник Києво-Печерської лаври страждає на психічні розлади через надмірне вживання алкоголю.

За її даними, напередодні вночі Рибаков також вживав алкоголь, після чого зранку голим вистрибнув із вікна та намагався потрапити до інших насельників Лаври.

Журналістка пише, що на місце викликали бригаду «швидкої». Але, мовляв, не через травми монаха, а через його «стан і вигляд».

Інцидент прокоментував адвокат митрополита УПЦ МП Павла Микита Чекман. Він зазначив, що цей монах живе та служить у монастирі 1991 року.

Однак, за попередньою інформацією, у нього було діагностовано психічні розлади та поставлено відповідний діагноз. Родичів та місця проживання, окрім чоловічого монастиря УПЦ МП у Лаврі, у нього немає. 

Чекман заявив, що унаслідок падіння отця Володимира із 2-го поверху в нього діагностовано переломи верхніх та нижніх кінцівок і пошкодження хребта. 

Адвокат заявив, що загострення хвороби монаха могло стати наслідком «системного тиску на братію монастиря та погроз з боку Заповідника та правоохоронних органів про виселення братії». 

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: