Містяни, які прихистили вимушених переселенців, можуть отримати грошову компенсацію

10:00  |  23.05.2022
дім

У Києві можна отримати компенсацію витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб.

Джерело: перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Щоб отримати компенсацію, містяни, які розмістили вимушених переселенців, мають самостійно внести відомості про житло, доступне для безоплатного розміщення внутрішньо переміщених осіб до веб-ресурсу «Прихисток». Також ця інформація може бути внесена відповідною районною держадміністрацією після подання відповідної заяви власника житла.

Заяву в довільній формі із вказанням прізвища, ім’я та по батькові від кожної розміщеної особи потрібно подати до ЦНАПів Києва. Заява подається за місцем розташування житлового приміщення.

Читайте також: «Безтурботними бути не можна», — Зеленський звернувся до тилу

Заява подається і у день припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості із зазначенням можливості у подальшому розміщувати внутрішньо переміщених осіб у цьому житловому приміщенні.

Для отримання компенсації особа, що розмістила внутрішньо переміщених осіб, не пізніше ніж протягом п’яти днів з дня закінчення звітного місяця подає до ЦНАПу заяву за встановленою формою та пред’являє відповідні документи, перелік яких розміщено на сайті.

ЦНАПи міста Києва працюють з понеділка до п’ятниці з 9:00 до 17:00. Всю актуальну інформацію можна отримати за телефонами гарячої лінії call-центру: 202-60-38, 202-60-39.

Раніше ми писали, що в Бучанському районі виявили тіла ще двох українців, вбитих окупантами.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: