Махінації з квартирами померлих киян: у столиці затримали учасників злочинної групи (відео)

19:32  |  01.04.2024
Махінації з квартирами померлих киян: у столиці затримали учасників злочинної групи

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Зловмисники підробляли документи з права власності на житло та надалі перепродавали його реальним покупцям. Наразі встановлено 4 факти незаконної оборудки із квартирами у різних районах столиці на суму понад 7 мільйонів гривень. Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Джерело: Поліція Києва

Як розповів старший слідчий Шевченківського управління поліції Денис Сорока, до складу злочинного угруповання входило двоє чоловіків, віком 41 та 44 роки, а також їх 35-річна поплічниця:

«Організатор «схеми» підшукував квартири киян, які померли та не залишили спадкоємців. Надалі його спільники оформляли квартири на підставних осіб, з метою їх подальшого продажу реальним покупцям. Ми з’ясували, що таким чином фігурантам упродовж року вдалося перепродати чотири квартири у Києві на суму понад сім мільйонів гривень».

Слідчі за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури повідомили фігурантам про підозру за ч. 5 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб.

Чоловікам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у сумі 9 та 6 млн грн.

Крім того, правоохоронці перевіряють затриманих на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території Києва. Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: