Лікарі пришили палець хлопчику, який він відрубав під час окупації Київщини

11:45  |  11.01.2023
Лікарі пришили палець хлопчику, який він відрубав під час окупації Київщини

Фото: "Охматдит"

Під час окупацій Київщини 9-річний хлопець ледь не втратив 2 пальці на руці. Медики з «Охматдиту» змогли «пришити» один з них.

Джерело: «Охматдит»

Інцидент трапився у березні в селі Димер, коли частина Київської області перебувала під російською окупацією. Ворожі солдати не пропускали на українську територію навіть «швидкі».

Одного весняного дня 9-річний хлопець побачив, як його тато рубав дрова та вирів допомогти. Через необережні дії він відрубав фаланги на 2 пальцях.

Дитині була потрібна термінова медична допомога, і тато хлопчика вирішив йти напролом. Їм вдалося вирватись з окупації через ворожі блок-пости, а після того – одразу поїхали до «Охматдиту».

У клініці провели реплантацію одного пальця. Тобто «пришили» його.

«Реплантація – це повторне приєднання мікрохірургічним способом повністю відсіченої частини кінцівки. Команда відділення налагодила весь процес, щоб допомогти більшій кількості пацієнтів. Річ у тому, що реплантація вимагає різних фахівців для проведення всіх етапів лікування», – пояснює завідувач відділення пластично-реконструктивної мікрохірургії Валерій Бовкун.

На іншому пальці був відрізаний маленький сегмент – нігтьова фаланга. Там вкрай мало судин, тому приживити її не вийшло.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: