Критичної транспортної ситуації навколо станцій на Оболонсько-Теремківській лінії метрополітену немає — КМДА

13:26  |  20.12.2023
Наразі від станції метро «Теремки» до «Либідської» курсує 55 автобусів і 15 тролейбусів

Критичної транспортної ситуації на станціях Оболонсько-Теремківської лінії метрополітену немає, оскільки й немає загрози людському життю, жодної затопленої станції не було і немає.

Джерело: Директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор

«Станції метрополітену на цій ділянці не були закриті жодного дня. З 8 до 12 грудня вони працювали як укриття, в цей період було призупинено рух на 6 станціях «синьої» гілки метрополітену. З 13 грудня було організовано двосторонній рух двома коліями між станціями «Теремки»-«Либідська». Наразі поїзди не курсують тільки між станціями метро «Либідська» та «Деміївська», – зазначив він.

Кандибор додав, що між станціями, на яких організовано двосторонній рух двома коліями, пасажиропотік людей становить орієнтовно 10 000 людей у будні дні та орієнтовно 4 500 – 5 000 людей у вихідні.

Разом із тим, для зручності пасажирів додатково організовано рух наземного транспорту, що дублює шість станцій «синьої» гілки метрополітену. Зокрема, на маршрутах № 2-М та № 43-К працює 74 автобуси та 20 тролейбусів.

Окрім того, курсує тимчасовий автобусний маршрут № 60, який сполучає станції метро «Либідська» та «Деміївська».

Також працює система компенсації поїздок через вимушені пересадки на станції метро «Либідська». Місто компенсує проїзд у тимчасових маршрутах №№ 2-М, 60, 43-К та додаткові поїздки в метро на «синій» гілці.

«За попередніми висновками, при будівництві тунелю були допущені технічні помилки, адже через три місяці після відкриття станцій між «Деміївською» та «Либідською» відбулась теча води з виносом піску. Після цього фахівці метрополітену проводили постійну роботу з герметизації та догляду за щілинами. У листопаді 2023 року з’явились значні течі з виносом породи через щілини, тобто відбувся прогрес тріщин. Департамент залучив Державний НДІ Будівельних Конструкцій для з’ясування причин виникнення ситуації й отримав висновки про те, що є загроза руйнування тунелю», – зауважив Руслан Кандибор.

8 листопада відбулася Постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій було прийнято рішення щодо зупинки руху поїздів на ділянці.

Також перекрито праву смугу проїжджої частини з бульв. Миколи Міхновського до просп. Валерія Лобановського.

«Як результат, вдалося запобігти загрозі руйнуванню перегону між станціями «Деміївська» та «Либідська». Наразі загрози для руйнування капітальних споруд через просідання ґрунту немає. Навколо лише тимчасові споруди, які будуть демонтовані для проведення відповідних робіт», – підкреслив директор Департаменту.

За його словами, в місцях просідання ґрунту поблизу станції метро «Деміївська» були пробурені свердловини для проведення геологічних досліджень. Протягом двох тижнів будуть готові результати.

Найближчим часом також будуть з’ясовані об’єми та види робіт, які будуть виконуватись на цій ділянці. Закінчити роботи та відновити рух планується протягом шести місяців.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: