Крали одяг у брендових магазинах та перепродавали: у Києві затримали «бізнесмена» та його спільницю

14:13  |  01.09.2023
Крали одяг у брендових магазинах та перепродавали: у Києві затримали «бізнесмена» та його спільницю

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Зловмисник створив сайт з продажу брендових речей, які обіцяв клієнтам за пів ціни. Після того, як громадяни зробили замовлення, чоловік разом зі спільницею йшли до магазину та під виглядом покупців крали замовлений товар. Така схема може обернутися для фігурантів вісьмома роками ув’язнення. 

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Співробітники оперативно-пошукового відділу управління карного розшуку поліції Києва отримали інформацію про те, що у столиці орудують чоловік та жінка, які крадуть одяг у брендових магазинах різних.

Спільно з аналітиками управління кримінального аналізу оперативники встановили прикмети фігурантів та розшукали їх на стоянці одного з торгових центів Подільського району.

Як розповів начальник оперативно-пошукового відділу столичного главку Віталій Отрудько, під час огляду речей зловмисників правоохоронці виявили магнітні кліпси та одяг, який вони щойно поцупили у черговому магазині:

«Встановлено, що раніше засуджений за вчинення майнових злочинів киянин, 1971 року народження, створив сайт з продажу брендових речей, які продавав вдвічі дешевше. Втім, насправді замовлений товар зловмисник вирішив красти у столичних магазинах. Для цього він залучив до співпраці знайому, 1997 року народження, яка теж раніше судима. Отримавши замовлення, спільники вирушали до торгових центрів, де підшукавши потрібні речі. За розробленим злочинним планом, жінка несла товар до примірочної, де знімала з нього магнітні кліпси та ховала собі у рюкзак, а організатор схеми чекав на неї в авто».

Наразі правоохоронці встановили 3 епізоди вчинення крадіжок, триває перевірка щодо їх причетності до скоєння інших злочинів.

Правопорушники затримані у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі Подільського управління поліції за процесуального керівництва окружної прокуратури готують їм повідомлення про підозру за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України – крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану.

Спільникам загрожує до восьми років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: