Команда з Києва розробила гру, де учасники вчаться виживати в російській окупації

10:35  |  12.09.2022
гра

Київська студія Starni Games розробила гру, де учасники вчаться виживати в російській окупації.

Джерело: Starni Games

«Один із наших колег на початку війни опинився в російській окупації в Бучі і був змушений ховатися разом із сім’єю у підвалі гаража, поки їм не вдалося евакуюватися. Їхній будинок, як і багато інших будинків у місті, росіяни пограбували. Він розповів нам про події, свідком яких став, і ми використовували їх під час створення історії, як і інші відкриті джерела», — повідомлять у Starni Games.

Гру назвали Ukraine War Stories — це збірка візуальних новел про вторгнення РФ в Україну в 2022 році. Події розгортаються у перші місяці війни, у їхньому центрі — цивільні, які опинилися в російській окупації. Вони не воюватимуть, а просто намагатимуться вижити.

За сюжетом гри, учасник побачить події від перших ударів по Гостомелю до різанини у Бучі та відчайдушного опору у Маріуполі. Головним завданням гравця буде зберегти себе та рідних, та евакуюватись на безпечну територію.

Розробники наголошують, що гру засновано на реальних подіях.

«Кожна новела заснована на досвіді очевидців та реальних подіях, що відбулися тому чи іншому у місті, та були зібрані в одну історію. В основі геймплею текст, що супроводжується музикою та ілюстраціями. Використані зображення — реальні фото, зняті у містах, про які йдеться у сюжеті», — кажуть в студії.

Повна версія гри буде повністю безкоштовною. Розробники гри зазначили, що метою цього проєкту є донести до світової аудиторії досвід народу України. Загалом доступні три рівні гри — у Бучі, Гостомелі та Маріуполі. Гра доступна — за посиланням.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: