Кличко: Зима буде дуже складною, бо ворог не полишає планів заморозити столицю

16:42  |  08.08.2023
Кличко: Київ виділить 300 мільйонів гривень на придбання модульних наземних укриттів

Фото: kyivcity.gov.ua

Влада столиці розглядає всі можливі сценарії та критичні ситуації, які можуть статися під час наступного опалювального сезону. Тому готується до нього ретельно.

Джерело: Мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу «Київ»

«Буде дуже непроста зима. Агресор постійно намагається зруйнувати нашу критичну інфраструктуру. І плани в нього не змінилися. Росіяни чинять геноцид українського народу. Ми розуміємо що зараз протиповітряна оборона стала потужнішою. Наші захисники збивають майже все, що летить від ворога в бік столиці. Втім, ми повинні бути готовими до різних ситуацій. Місто виділило кошти на підготовку до зими. Комунальники посилено працювали і працюють. І зараз Київ готовий до опалювального сезону десь на 80 відсотків. І ми продовжуємо готуватися», – підкреслив Віталій Кличко.

Він повідомив, що в столиці завершили гідравлічні випробування мереж. На аварійних та пошкоджених ділянках тепломереж замінили труби.

Місто створює запас палива для ТЕЦ, продовжує закуповувати необхідне обладнання, зокрема, й генератори, та отримує допомогу від іноземних партнерів.

«Також закликаю мешканців столиці підготуватися до можливих екстремальних ситуацій. Подбати про автономні джерела живлення, теплий одяг та інше необхідне. Ми й надалі будемо намагатися в найстисліші терміни ліквідовувати наслідки ударів ворога. Готуємо до роботи також і пункти обігріву. Втім, підготуватися потрібно всім. Минула зима нас цьому вже навчила», – наголосив Віталій Кличко.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: