Кличко вручив внутрішнім переселенцям ордери на квартири для тимчасового проживання

14:47  |  11.10.2023
Кличко вручив внутрішнім переселенцям ордери на квартири для тимчасового проживання

Фото: kyivcity.gov.ua

Мер Києва Віталій Кличко у столичній мерії вручив 64 ордери на нові квартири внутрішньо переміщеним особам для тимчасового проживання. Житло є власністю територіальної громади столиці та надається переселенцям безкоштовно.

Джерело: КМДА

«Київ через війну, з якою вдерлася в Україну росія, став новим домом для сотень тисяч людей із різних куточків країни. Столиця робить усе для того, щоб українці, які переїхали до Києва, жили комфортно та легше адаптувалися на новому місці. Місто забезпечує вимушених переселенців роботою і медичним обслуговуванням, влаштовує дітей до шкіл та садочків. Сьогодні 956 родин внутрішньо переміщених осіб у Києві потребують житла. Це багатодітні родини; сім’ї, які виховують дітей з інвалідністю; родини, де мама одна виховує дітей. А також непрацездатні особи та інші люди, які потребують особливої уваги та підтримки. І столиця вже закупила 113 квартир, сумарною вартістю майже 230 млн гривень, які надає безкоштовно вимушеним переселенцям для тимчасового проживання. Квартири є власністю територіальної громади Києва», – заявив Віталій Кличко.

Він зазначив, що з початку повномасштабного вторгнення – з 24 лютого 2022 року – в Києві вже зареєструвалася близько 281 тисяча ВПО. З них – понад 55 тисяч дітей.

Найбільше внутрішніх переселенців проживають у Дарницькому районі – майже 45 тисяч, в Оболонському – понад 34 тисяч і у Святошинському – близько 32 тисяч.

А з 2014 року у столиці свій прихисток знайшли загалом понад 400 тисяч українців. Це майже 325 тисяч сімей. Зокрема, 70 тисяч дітей, близько 15 тисяч осіб з інвалідністю та понад 66 тисяч пенсіонерів.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: