Кличко: Цього року столиця продовжить будівництво пішохідного мосту з Оболонської набережної на острів Оболонський

13:35  |  31.01.2023
Кличко: Цього року столиця продовжить будівництво пішохідного мосту з Оболонської набережної на острів Оболонський

Фото: kyivcity.gov.ua

Цього року столиця продовжить будівництво пішохідного мосту з Оболонської набережної на острів Оболонський, яке здійснює з 2020 року за рахунок меценатських коштів.

Джерело: Мер Києва Віталій Кличко

«Цього року столиця продовжить будівництво пішохідного мосту з Оболонської набережної на острів Оболонський, яке здійснює з 2020 року за рахунок меценатських коштів. Гроші з міського бюджету ми не залучаємо. Київ отримав кошти на продовження будівництва від Метрополії Великого Парижа. Це – цільові кошти, які іноземні партнери виділили нам на зведення саме цього об’єкта», – повідомив мер Києва.

На початок 2023 року вже встановили 3 опори мосту і розпочали встановлення четвертої, а також закупили матеріали.

Цього року за кошти, що надала Метрополія Великого Парижу, завершать встановлення 4-ої опори мосту, закуплять і встановлять допоміжні й частково – прогонні конструкції та придбають металоконструкції.

За проєктом, конструкція мосту спиратиметься на 4 опори, дві з яких розташовані у протоці. Ширина пішохідного об’єкту буде 4 метри, довжина – 164 метри.

Міст матиме цікавий архітектурний вигляд і буде комфортним для пересування маломобільних груп населення. Проходу маломірних суден до затоки Оболонь міст не заважатиме.

Облаштує місто і територію острова Оболонський, що входить до регіонального ландшафтного парку «Дніпровські острови».

«Оболонський острів плануємо перетворити на сучасну зону відпочинку для киян зі збереженням флори і фауни», – зазначив Віталій Кличко.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: