Кличко показал, как создают памятник Сикорскому (видео)

11:22  |  05.08.2019
Кличко показал, как создают памятник Сикорскому

Фото: screenshot

Мэр Киева Виталий Кличко показал, как идет работа над созданием памятника Игорю Сикорскому, который вскоре установят в столице. Видео Виталий Кличко опубликовал на своей странице в Facebook.

«Наприкінці серпня ми презентуємо пам’ятник видатному киянину, всесвітньо відомому авіаконструктору Ігорю Сікорському. Встановимо його, як і анонсували, перед аеропортом, що тепер носить ім’я Сікорського (колишній аеропорт «Жуляни»). Робота над створенням пам’ятника сьогодні в розпалі. Скульптура Сікорського стоятиме на постаменті у вигляді напівсфери зі стилізованою картою світу. Триматиметься фігура на одній точці – ніби відриваючись від землі в небо. Оскільки Сікорський є конструктором першого у світі гелікоптера, у руці він триматиме своє творіння», — написал Кличко.

Как и монумент Ильи Муромца, скульптуру Игоря Сикорского «создают» с помощью 3D-принтера. Более 90% элементов фигуры уже отпечатали — а это около 500 деталей. Теперь их выливают из бронзы и затем будут сваривать. Высота памятника с постаментом будет 7,2 м. Постамент изготовят из гранита, карту и фигуру авиаконструктора — из бронзы. Работает над памятником известный скульптор, автор «Детей, которые запускают кораблики», «Ильи Муромца» Владимир Журавель. Мэр также подчеркнул, что проект реализуется при поддержке меценатов. Поэтому бюджетных средств на него не тратили.

https://www.facebook.com/merkieva/videos/363259471029568/

«Попри те, що Ігор Сікорський більшу частину свого життя жив та працював у США, перший у світі апарат вертикального злету він зібрав та запустив саме в Києві, у дворі садиби на Ярославовому валу, де мешкала тоді родина Сікорських. Уже не перший рік ми добиваємося, аби будинок Сікорського Міністерство оборони передало громаді столиці. Щоб місто могло його відреставрувати», — отметил мэр столицы.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: