Кличко: Київрада передасть Генштабу ЗСУ ще 500 мільйонів гривень та 300 мільйонів додатково спрямує столичним військовим частинам

12:27  |  23.11.2023
Кличко: Київрада передасть Генштабу ЗСУ ще 500 мільйонів гривень та 300 мільйонів додатково спрямує столичним військовим частинам

Фото: kyivcity.gov.ua

23 листопада Київрада на своєму засіданні спрямує Генштабу Збройних сил України прямою субвенцією ще 500 мільйонів гривень. А також 300 мільйонів передасть із резервного фонду через програму «Захисник Києва» столичним військовим частинам, які звернулися до влади міста за допомогою.

Джерело: КМДА

«Сьогодні серед важливого на засіданні Київради – коригування цьогорічного кошторису міста. Зокрема, знову спрямуємо гроші нашим Захисникам. З передбачених містом на підтримку сил безпеки та оборони понад 6,2 мільярда гривень передамо 500 мільйонів прямою субвенцією Генштабу Збройних сил України. Це кошти за програмою «Захисник Києва». Також із резервного фонду спрямуємо додатково на програму ще 300 мільйонів гривень, які підуть київським військовим частинам, що звернулися до нас за допомогою», – заявив Віталій Кличко на початку сесії Київради.

Мер Києва нагадав, що раніше столиця спрямувала з бюджету міста Міністерству оборони, Генштабу 300 мільйонів гривень.

А на позаминулому, позачерговому, засіданні Київрада виділила майже 1,5 мільярда гривень додаткових коштів тим, хто захищає Україну. З них: 980 мільйонів – Збройним силам. 100 мільйонів гривень – Нацгвардії України. Це кошти на придбання автотранспорту, БпЛА, оптичних прицілів, приладів нічного бачення, ремонт і відновлення техніки та інше найнеобхідніше нашим Захисникам.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: