Кличко: Київ отримав перші два генератори високої потужності в рамках виконання меморандуму з Тайванем

14:32  |  02.01.2023
Кличко: Київ отримав перші два генератори високої потужності в рамках виконання меморандуму з Тайванем

Фото: kyivcity.gov.ua

Київ отримав перші два генератори високої потужності (300–800 кВА) в рамках виконання меморандуму між Києвом і Тайванем про допомогу столиці щодо придбання альтернативних джерел живлення для обігріву мешканців.

Джерело: Мер Києва Віталій Кличко

«Перші два генератори вже передали «Київтеплоенерго», їх використають у міських котельнях. Загалом в рамках проекту передбачається передача близько 20 генераторів для живлення об’єктів критичної інфраструктури столиці. Ми дуже вдячні нашим партнерам за підтримку Києва та України», – зазначив Віталій Кличко.

У грудні минулого року Київ та Тайвань підписали меморандум про взаєморозуміння щодо допомоги столиці України в придбанні дизельних електрогенераторів за сприяння пожертви Міністерства закордонних справ Тайваню.

Ініціатором такої співпраці й одним із підписантів меморандуму став засновник Фонду «Дарничани», депутат Київради Григорій Маленко.

У рамках меморандуму Фонд «Дарничани» отримує від Китайської республіки 1 мільйон доларів США для придбання та передачі на баланс міста альтернативних джерел живлення.

Київ прийме генератори на баланс і максимально ефективно використає для забезпечення першочергових потреб.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: