Київрада звернулась до Президента України та Міністра оборони України з проханням присвоїти 40 бригаді тактичної авіації Повітряних Сил ЗСУ почесну назву «Привид Києва»

18:28  |  05.10.2023
Київрада звернулась до Президента України та Міністра оборони України з проханням присвоїти 40 бригаді тактичної авіації Повітряних Сил ЗСУ почесну назву «Привид Києва»

Київська міська рада звернулась до Президента України та Міністра оборони України з проханням присвоїти 40 бригаді тактичної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України почесну назву «Привид Києва». Таке звернення було підтримано 5 жовтня на пленарному засіданні Київради 74 депутатами.

Джерело: КМДА

За словами голови постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторії Мухи, звернення було створено на основі ініціативи особового складу 40 бригади тактичної авіації Повітряних Сил ЗСУ.

«Повномасштабне вторгнення російської федерації на територію України відкрило нову сторінку бойового застосування Повітряних Сил Збройних Сил України. З перших днів «Привид Києва» став найбільш впізнаваним образом українського пілота-аса МіГ-29, який здобув численні перемоги в повітряних боях над Києвом. «Привид Києва» уособлює в собі всіх пілотів 40 бригади тактичної авіації, що в перші ж години вторгнення російських військ сіли за штурвали літаків і мужньо відбивали ракетні та авіаційні атаки ворога. Серед них – полковник В’ячеслав Єрко, майор Олександр Бринжала, майор Андрій Люташин, капітан В’ячеслав Радіонов, старший лейтенант Роман Пасулька, які, на жаль, не повернулися з повітряного бою. «Привид Києва» укріпив надію на те, що наші воїни є непереможними, і у цій війні український народ безперечно здобуде Перемогу», – наголосила Вікторія Муха.

Вона додала, що історія України – це історія народної боротьби, і Повітряні Сили ЗСУ завжди будуть на вістрі війни за незалежність та свободу нашої держави.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: