Київрада відреагувала на заяву прокуратури стосовно виділення бюджету на добудову мосту

10:12  |  20.10.2022
гроші

Із бюджету міста Києва не виділяли додаткових коштів на добудову Подільсько-Воскресенського мосту. Фінансування будівництва наразі не здійснюється взагалі, а у змінах до бюджету Києва відображено кошти дорожньої субвенції, погоджені державою ще на початку року. 

Джерело: КМДА, заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко.

За його словами, у грудні 2021 року Київська міська рада затвердила бюджет Києва на 2022 рік, передбачивши кошти на будівництво Подільського мостового переходу 1,07 млрд грн, зокрема за рахунок дорожньої субвенції – 0,682 млрд грн, на рівні минулорічного погодженого обсягу.

«У січні 2022 року «Укравтодор» погоджує Київській міській державній адміністрації розподіл коштів дорожньої субвенції, у тому числі на будівництво Подільського мостового переходу – 0,815 млрд грн. Ця сума не змінювалась ані в червні, ані у вересні 2022 року», – розповів Володимир Бондаренко.

Він зазначив, що в жовтні 2022 року Київська міська рада привела показники бюджету Києва відповідно до погоджених «Укравтодором» показників, відобразивши у кошторисі міста кошти на будівництво Подільського мостового переходу – 1,20 млрд грн, у тому числі за рахунок дорожньої субвенції – 0,815 млрд грн.

«Із початку 2022 року до бюджету міста Києва надійшло 0,285 млрд грн дорожньої субвенції. При цьому 0,260 млрд грн із них – на капітальні видатки. З 24 лютого капітальні видатки за рахунок дорожньої субвенції не фінансувались. І до кінця 2022 року фінансування капітальних видатків за рахунок дорожньої субвенції не очікується.

За цих умов Київська міська державна адміністрація погодила із «Укравтодором» перерозподіл отриманих вже 0,260 млрд грн дорожньої субвенції на поточний ремонт доріг, а не на капітальні видатки.

Відповідно до статті 103-1 Бюджетного кодексу України дорожня субвенція може бути використана тільки на дороги. Інше використання на будь-які «пріоритетні цілі» заборонено, тобто буде підставою для кримінальної відповідальності», – наголосив заступник міського голови – секретар Київської міської ради.

Володимир Бондаренко додав, що заяви про виділення додаткових коштів із бюджету міста Києва не відповідають дійсності та є маніпулятивними.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: