Київ отримав від іноземних партнерів ще один найсучасніший пожежний автомобіль

16:29  |  29.12.2022
Київ отримав від іноземних партнерів ще один найсучасніший пожежний автомобіль

Фото: kyivcity.gov.ua

Напередодні Нового року Київ отримав від німецьких та польських партнерів ще один вкрай необхідний сьогодні подарунок – новий, найсучасніший пожежний автомобіль MAN для пінного гасіння пожеж. Автівка – з дубль-кабіною та колісною формулою 4х4.

Джерело: Мер Києва Віталій Кличко

«Це пожежне авто ефективне для застосування, зокрема, на міжбудинкових територіях, вулицях із приватною забудовою, там, де вузькі проїзди, круті підйоми та складні дорожні умови. До того ж цей автомобіль призначений і для пінного гасіння пожеж, що дуже важливо. Новеньке авто ми передаємо ДСНС міста Києва. І вже сьогодні автомобіль заступить на чергування в одному з районів міста», – сказав мер столиці.

Він зазначив, що виробництво автомобіля профінансували німецькі друзі. А польські партнери виготовили його в найкоротші терміни.

Сьогодні час очікування на виробництво таких авто у світі – приблизно 2 роки.

Начальник Головного управління ДСНС в місті Києві Сергій Кривошликов відзначив ефективність та оперативність роботи автомобілів для пінного гасіння пожеж, особливо в умовах постійних ракетних атак росії.

«Автомобілі для пінного гасіння пожеж надзвичайно ефективно зарекомендували себе під час ліквідації наслідків ракетних атак та атак дронів-камікадзе на столицю», – підкреслив Сергій Кривошликов.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: