Киянину, який вчора підірвав гранату у Шевченківському районі, загрожує до семи років позбавлення волі

12:43  |  10.06.2024
Киянину, який вчора підірвав гранату у Шевченківському районі, загрожує до семи років позбавлення волі

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Попередньо, мотивом скоєння злочину є конфлікт між порушником та його рідним братом через розподіл квартири. Зловмисник затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі готують йому повідомлення про підозру у вчиненні хуліганських дій та у незаконному поводженні із бойовими припасами. 

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Подія відбулась 9 червня близько о 22:00. До поліції надійшло повідомлення про те, що місцевий мешканець, перебуваючи біля багатоповерхового будинку, кинув гранату у вікно квартири на другому поверсі, в якій мешкає його рідний брат. Боєприпас відскочив від склопакета та вибухнув, впавши на землю.

Внаслідок події осколкове поранення руки отримали 36-річна жінка, яка в цей час проходила на вулиці. Після надання медичної допомоги, лікарі відпустили її до дому.

Правоохоронці Шевченківського управління поліції під час проведення комплексу розшукових заходів встановили місцеперебування фігуранта та затримали його у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За попередньою інформацією, мотивом скоєння злочину є конфлікт між порушником та його братом щодо права власності на квартиру. Також відомо, що зловмисник раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення умисного вбивства. 

За вказаним фактом розпочаті кримінальні провадження за двома статтями Кримінального кодексу України — ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження з бойовими припасами)

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні злочинів. Слідчі також клопотатимуть перед судом про те, щоб фігурант на час слідства перебував під вартою.

Згідно з санкцією інкримінуємо статті, чоловіку загрожує до семи років позбавлення волі.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: