Кияни здали в пункти утилізації 4000 новорічних дерев

18:08  |  01.02.2023
Кияни здали в пункти утилізації 4000 новорічних дерев

Фото: kyivcity.gov.ua

З 4 до 31 січня кияни принесли до пунктів утилізації хвойних дерев 4000 новорічних ялин та сосен. Найбільше – мешканці Дарницького та Солом’янського районів.

Джерело: КО «Київзеленбуд»

Кількість новорічних дерев цього року очікувано менша, ніж минулого. Так, у 2022-му кияни здали на переробку 8,5 тисяч новорічних дерев.

Як раніше зазначав генеральний директор КО «Київзеленбуд» Олексій Король, на те є зрозумілі причини: багато хто просто відмовився ставити ялинки, бо війна – не час святкувати, хтось купив деревце у горщику, щоб потім висадити на вулиці, є чимало прихильників штучних прикрас.

«Попри все ми продовжуємо жити, працювати, думати про майбутнє, зокрема, й екологічне. Ті, хто все ж вирішив прикрасити оселі на свята живими деревами, потім принесли їх на утилізацію. Подрібнені на щепу ялинки й сосни стануть мульчею для інших хвойних рослин у парках та скверах столиці. Це допоможе  захистити ґрунт взимку від морозів, а влітку підтримувати берегти водний баланс за спекотної погоди», – розповів Король.

Нагадаємо, у січні в Києві працювало 17 пунктів прийому та утилізації хвойних дерев: 11 пунктів – на територіях виробничих баз районних КП УЗН і ще 6 на територіях лісництв КП «Дарницьке ЛПГ» та КП «ЛПГ «Конча-Заспа».

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: