Кияни вимагають перейменувати вулицю Драгомирова на честь воїна ЗСУ Верхогляда

18:00  |  30.10.2022
ЗСУ

На сайті Київської міськради оприлюднили петицію з вимогою перейменувати вулицю Драгомирова на честь командира батальону 72 бригади Андрія Верхогляда.

Джерело: Електронні петиції

«У Києві досі є вулиця на честь генерал-ад’ютанта армії російської імперії Михайла Драгомирова. Можливо, його внесок в історію Києва був актуальним 50, 100 років тому. Але зараз недоцільно, щоб вулиці у Києві носили назви на честь російських військових діячів. Значно більше суспільство прагне вшанування сучасних героїв. За даними досліджень соціологічної групи “Рейтинг”, 92% українців підтримують ініціативу називати вулиці на честь Героїв, які боронять Україну.

Саме тому логічно перейменувати вулицю російського генерала Михайла Драгомирова на честь легендарного комбата 72-гої окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Андрія Верхогляда (позивний “Лівша”). Побратими називають його Командиром з великої літери, служити з яким було честю», — пише автор петиції.

Довідка: Андрій Верхогляд з початку повномасштабного вторгнення ВС РФ в 2022 в складi 72 ОМБр боронив пiдступи до мiст Бориспiль та Бровари. Широко відомий в Борисполі як «веселий хлопець, що гатив оркiв». 4 липня містяни віддали шану герою. 22 червня 2022 року у віці 27 років загинув у бою з бойовиками російської ПВК Вагнера на світлодарській дузі[2].

Вдома на Андрія чекали батьки, дружина та донечка. Старший брат Дмитро служить у 95 ОДШБр, також учасник війни

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: